موضوعات مهمی که باید در جلسه خواستگاری مطرح شود, سوالات مهمی که باید در هنگام خواستگاری در مورد آن بپرسید
هرچند در انتخاب همسر، دقت در هم کفو بودن لازم و ضروری است اما کافی نیست
هرچند در انتخاب همسر، دقت در هم کفو بودن از لحاظ اقتصادی، مذهبی، فرهنگی و … لازم و ضروری است اما کافی نیست؛ بعد از رعایت اصول هم کفو بودن باید قبل از ازدواج و در جلسات خواستگاری، تکلیف خود و همسر آینده تان را با ۸ موضوعی که در ادامه مطرح می شود، مشخص کنید.
فراموش نکنید که این ۸ موضوع، مهم ترین مسائلی است که با شروع زندگی مشترک با آن ها درگیر می شوید و اگر برنامه ای برای آن ها نداشته باشید، خوشبختی در انتظار زندگی مشترک تان نخواهد بود!
۸ موضوعیکه بایدتکلیفش را درجلسات خواستگاری مشخصکرد
«در کار خودم مانده ام! من از آن دسته آدم هایی بودم که برای ازدواج به هم کفو بودن خیلی اهمیت می دادم و روی خیلی از گزینه های ازدواجم را به علت این که با من هم کفو نبودند، خط می کشیدم. اما حالا و بعد از گذشت مدت کوتاهی از زندگی مشترک احساس می کنم در انتخابم اشتباه کرده ام. نمی دانم چرا این قدر با همسرم اختلاف سلیقه و نظر داریم. نمی دانم چرا نمی توانیم در گفت و گوهایمان به جمع بندی برسیم و نمی دانم چرا یکدیگر را درک نمی کنیم. به این دلیل در کار خودم مانده ام که این قدر در انتخاب دقت کردم ولی نتیجه آن چیزی نشد که می خواستم.»
آنچه را که در ابتدای این مطلب خواندید شاید به عنوان درددل از بعضی زن و شوهرها شنیده باشید. هرچند در انتخاب همسر، دقت در هم کفو بودن از لحاظ اقتصادی، مذهبی، فرهنگی و … لازم و ضروری است اما کافی نیست؛ بنابراین اگر می خواهید به سرنوشت های مشابه آن چه مطرح شد دچار نشوید، بعد از رعایت اصول هم کفو بودن که بارها در همین صفحه به آن ها اشاره شده است باید قبل از ازدواج و در جلسات خواستگاری، تکلیف خود و همسر آینده تان را با ۸ موضوعی که در ادامه مطرح می شود، مشخص کنید. فراموش نکنید که این ۸ موضوع، مهم ترین مسائلی است که با شروع زندگی مشترک با آن ها درگیر می شوید و اگر برنامه ای برای آن ها نداشته باشید، خوشبختی در انتظار زندگی مشترک تان نخواهد بود!
اگر در مسئله ای به تفاهم نرسیدید
نحوه مدیریت زندگی و تصمیم گیری بین زن و شوهر در زندگی مشترک باید به طور کامل مشخص و واضح باشد. اگر زن و شوهری بعد از ازدواج، بخواهند دست به کار مهمی بزنند و بعد از این که صمیمانه و بسیار منطقی با همدیگر مشورت کردند به نتیجه نرسیدند، باید مشخص شود که در نهایت چگونه می خواهند جمع بندی کنند و تصمیم نهایی را بگیرند. گاهی اتفاق می افتد که زوجی صمیمانه و منطقی با همدیگر بحث می کنند اما نمی توانند در آن شرایط همدیگر را قانع و تصمیم گیری کنند؛ بنابراین دختر و پسرها در جلسات خواستگاری باید مشخص کنند که برنامه شان برای لحظاتی که گفته شد، چیست.
مسئولیت پذیر هست یا نه؟
مسئولانه برخورد کردن زوجین در زندگی مشترک، بسیار مهم است و باید قبل از ازدواج این خصوصیت در هر ۲ نفر آن ها مشخص شود. مسئولیت پذیری یعنی چسبندگی داشتن به کار و این که آیا طرف مقابل کارهای نصفه دارد یا خیر؟ یعنی از آن دسته افرادی است که کارها را نصفه رها کرده، یا آن ها را به نتیجه می رساند.آیا کاری که برعهده او است، تا انتها انجام می دهد یا خیر؟ دختر و پسر با پی بردن به چند موضوع می توانند به مسئولیت پذیری طرف مقابل پی ببرند؛ به طور مثال دختر یا پسری که کتابی را بدون دلیل تا نیمه مطالعه کرده و به حال خود رها کرده است یا دوختن لباس و بافتنی را نیمه تمام گذاشته است، به احتمال زیاد مسئولیت پذیری کمی دارد. توجه داشته باشید که داشتن حس مسئولیت پذیری و مسئولانه برخورد کردن در زندگی مشترک بسیار مهم است.
ثبات روانی دارد یا نه؟
دختر و پسر باید قبل از ازدواج از ثبات عاطفی همدیگر باخبر شوند یعنی بدانند که وقتی طرف مقابل عصبانی می شود، چطور خود را کنترل می کند و نحوه بروز ناراحتی و خشم او چطور است زیرا برخی افراد از ثبات روانی برخوردار نیستند. افرادی که از ثبات روانی برخوردار نیستند، زندگی با آن ها بسیار دشوار است. دختر و پسر باید قبل از ازدواج از روحیات همدیگر باخبر شوند و بدانند که طرف مقابل شان احساساتش را چطور ابراز می کند.
اهل رفت و آمد هست یا نه؟
برخی افراد هیچ تمایلی ندارند در جمع قرار بگیرند اما برخی برعکس، ترجیح می دهند مدام در مسافرت، جشن یا مهمانی ها در کنار خانواده یا جمع دوستان باشند. این موضوع باید قبل از ازدواج مشخص شود. گاهی می بینیم که شوهر تمایل دارد در کنار خانواده یا اجتماع باشد، اما خانم هیچ تمایلی ندارد و ترجیح می دهد همراه همسرش به مسافرت برود و یا برعکس. این خصوصیت بسیار مهم است که دختر و پسر قبل از ازدواج باید به آن توجه و تکلیف خود را روشن کنند، زیرا نداشتن تفاهم در این مقوله، به احتمال زیاد باعث اختلافات می شود که به جدایی می انجامد.
ریسک پذیری تان شبیه هم است یا نه؟
گاهی افرادی وجود دارند که قدرت ریسک پذیری بسیار بالایی دارند اما با دختر یا پسری ازدواج می کنند که کاملا محتاط است و تحمل هیچ گونه ریسکی در زندگی خود را ندارد. دختر و پسر قبل از ازدواج باید بدانند که طرف مقابل شان چقدر قدرت ریسک پذیری دارد. در همین باره می توان مثالی از نظر قدرت ریسک پذیری حتی از لحاظ مالی و اقتصادی، زد. به طور مثال یکی از زوجین امکان دارد تمام پس انداز خود را صرف معامله ای که نتیجه آن مشخص نیست، کند و طرف مقابل با چنین کاری موافق نباشد و درد سرهای زیادی به وجود بیاید.
حس تحت سلطه گرفتن دارد یا نه؟
برخی دختر و پسرها سعی می کنند که طرف مقابل خود را تحت استانداردهای خود قرار دهند تا طبق نظر آن ها رفتار کند. در جلسات خواستگاری باید مشخص شود که این افراد چقدر اصرار دارند که طرف مقابل شان را وارد استانداردهای خود کنند یا چقدر آمادگی این را دارند که طرف مقابل را هرچه که هست، بپذیرند. باید مشخص کنند که دقیقا چه ملاک هایی را باید رعایت کنند تا طرف مقابل شان از آن ها راضی باشد.
به طور مثال ملاک هایی مانند این که چطور لباس بپوشد؟ چطور برخورد کند؟ سرکار برود یا خیر؟ و … ملاک های بسیار مهمی است که اگر قبل از ازدواج مشخص نشود، مشکل ساز خواهد شد.
میزان انرژی تان مثل هم است یا نه؟
برخی افراد سرشار از انرژی هستند اما برخی برعکس، حوصله و توان کمتری برای کار و حتی تفریح دارند؛ به طور مثال ممکن است یکی از همسران دوست داشته باشد که روز تعطیل خود را این طور به پایان برساند که ساعت ۵ صبح به کوه برود، بعد از آن سری به کارهای عقب افتاده اش بزند و بعد به مهمانی و قدم زدن در پارک برود اما طرف مقابلش دوست داشته باشد تا ۱۲ ظهر بخوابد، بعدش هم تلویزیون تماشا کند. به طور طبیعی زوجین ترجیح می دهند در کنار همسر خود اوقات فراغت شان را بگذرانند و اگر تفاهم نداشته باشند، هر روز از هم دورتر می شوند.
منبع:روزنامه خراسان