راهنمای سفر به شهر زیبای کهگیلویه و بویراحمد همراه با معرفی مکان های زیبا و بکر برای گردشگری و مسافرت به کهگیلویه و بویراحمد و یاسوج
کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهای کشور ایران است و مرکز آن شهر یاسوج است
راهنمای سفر به کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه و بویراحمد، استانی که ۷۰ درصد از جنگلهای بلوط رشتهکوه زاگرس در آن واقع شده، در عهد باستان محدوده کهگیلویه، انشان یا انزان نامیده میشد که شمال کهگیلویه و ممسنی بوده است. پژوهشگران براین باورند که مردمان انزان خود بخشی از مردمان پارس بوده و با هخامنشیان هم نژاد بودهاند.
استانی که همانند تابلوی نقاشی از آبی آب و سبزی جنگلهای بلوط چشم هر بینندهای را به خود خیره میکند. سرزمینی که باید هفتهها برای دیدن جنگل، آبشار، رودخانه، دریاچه و هزاران آثار باستانیاش وقت گذاشت. استانی که این روزها مقصد بسیاری از گردشگران خارجی است و بهگفته گردشگرانی که به این استان سفر کردهاند دوباره دلشان میخواهد به آنجا بازگردند.
در عهد باستان محدوده کهگیلویه، انشان یا انزان نامیده میشد
کهگیلویه و بویراحمد که از دیرباز به سرزمین چهارفصل ایران شهرت یافته دارای منابع آبی بسیار، جنگلهای چشمگیر، معادن طبیعی متعدد، ذخایر نفتی مناسب، پوشش گیاهی متنوع، گونههای جانوری، کوههای مرتفع، آبشارهای بینظیر، دریاچههای بکر و صدها منطقه گردشگری کمنظیر و زیبای دیگر است.
وجود دو نوع آب و هوای سردسیری و گرمسیری در کهگیلویه و بویراحمد بر زیبایی آن افزوده است. در زمانی که گلهای بهاری در مناطق گرمسیری از جمله شهرستانهای کهگیلویه، گچساران، باشت، چرام، بهمئی و لنده روییدهاند در مناطق سردسیری بویراحمد و دنا برف کوهها و دشتها را سفیدپوش کرده و فاصله این دو آب و هوای متفاوت کمتر از یک ساعت است.
کهگیلویه و بویراحمد، استانی است که ۷۰ درصد از جنگلهای بلوط رشتهکوه زاگرس در آن واقع شده
در کنار این زیباییها، اماکن بازمانده از دوران باستان و پس از اسلام نیز حکایت از تاریخ کهن این سرزمین دارد. یکی از جاذبههای چشمنواز این استان وجود رودخانههای خروشان بشار و مهریان و کوههای سر بهفلک کشیده دنا با پوشش جنگلهای بلوط است، بهطوریکه برخی این منطقه را شمال جنوب مینامند.بهجرات میتوان گفت آبشار یاسوج یکی از زیباترین آبشارهای کشور است. این آبشار زیبا در پنج کیلومتری شمال یاسوج قراردارد و دارای هوایی مطبوع و آبی خنک و گواراست که سالانه مسافران زیادی را بهخصوص در بهار و تابستان پذیراست.
تنگ گنجه اینوازشگر چشمانگردشگران
اگر به کهگیلویه و بویراحمد سفر میکنید حتما به دیدن تنگ گنجهای بروید. این مکان تفریحی که در ۱۰ کیلومتری شمال غربی یاسوج قرار دارد منطقهای خوش آب و هوا با رودخانهای زلال و پوشیده از جنگل است که از دل کوههای دنا میجوشد و نوازشگر چشمان گردشگران در بهار و تابستان است.
کهگیلویه و بویراحمد، دارای منابع آبی بسیار، جنگلهای چشمگیر و معادن طبیعی متعددی است
همچنین پارک جنگلی یاسوج که با ۸۰ هکتار وسعت بزرگترین پارک جنگلی در جنوب کشور است در شمال شهر یاسوج قرار دارد و پوشیده از درختان بلوط، بادام کوهی، ارزن، کیکم و بنه است.
پیست اسکی کاکان یاسوج، مکانی دلانگیز برای ورزشهای زمستانی محسوب میشود
تنگ مهریان نیز یکی از اماکن دیدنی شهر یاسوج است، این تنگه که رودخانه زیبای مهریان از آن میگذرد درشمال شهر قرار دارد که آب و هوای مطبوع آن جان هر رهگذری را تازگی میبخشد. برخی پژوهشگران تاریخ باستان معتقدند آریو برزن،سردار ایرانی در این مکان راه را بر لشکر اسکندر مقدونی بسته است.
پیست اسکی کاکان مکانی دل انگیز در زمستان
وجود دو نوع آب و هوای سردسیری و گرمسیری در کهگیلویه و بویراحمد بر زیبایی آن افزوده است
پیست اسکی کاکان یاسوج واقع در گردنه «باباحسن» باارتفاع برفی حدود دو متر در ۱۵ کیلومتری شمال شهر یاسوج قرار دارد و مکانی دلانگیز برای ورزشهای زمستانی محسوب میشود.
دریاچه سد شاه قاسم همانند تابلوی نقاشی از آبی آب و سبزی جنگلهای بلوط چشم هر بینندهای را به خود خیره میکند.
استان کهگیلویه و بویراحمد، این روزها مقصد بسیاری از گردشگران خارجی است
آبشار تنگ تامرادی در فاصله ۵۵ کیلومتری از شهر یاسوج واقع شده و دارای ۱۵ آبشار است که مجموعه بینظیری است که باید روزها برای دیدن آن وقت گذاشت.
سی سخت، نگین سبز یاسوج
از میان جنگلهای هزارساله بلوط و کوهپایههای زاگرس جنوبی که میگذری به «سیسخت» میرسی که چون نگینی سبز، سر بر دامن سپید دنا نهاده و آرمیده است.آنجا که کوهها پشت در پشت هم ایستاده و بلوطهای هزار ساله زاگرس قد برافراشتهاند، چشمهها میجوشند و رودها میخروشند، شهر سی سخت با طبیعت رازگونه خودنمایی میکند.
سی سخت شهری در ۳۵ کیلومتری شمال غربی یاسوج و در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد
شهری در ۳۵کیلومتری شمال غربی یاسوج که نام آن برگرفته ازنام سی پهلوان نامی کیخسرو کیانی و کشته شدن آنان در محلی بهنام گردنه بیژن در دل قلل دناست. دریاچه کوه گل که در شمال شرقی شهر سیسخت و درحدود هشت کیلومتری آن واقع است، همچون نگین آبی انگشتری که اطراف آن گلهای زردنرگس، بنفشه و زنبق قرار گرفته تابلویی زیبا از هنر آفریدگار بزرگ است.این دریاچه که در ارتفاعات دامنه نزدیک به قله کوه گل دنا واقع شده دارای جاده دسترسی آسفالته تا اردوگاه بوده و با دقایقی کوهپیمایی این جاذبه زیبای خدادادی قابل رویت است.
منطقه حفاظتشده دنا که ارزش محیط زیستی آن بر هیچکس پوشیده نیست در این استان قرار دارد. این منطقه بیش از ۸۰هزار هکتار وسعت دارد و مأمن حیات وحش ایران است. سایت گوزن زرد ایرانی با ۱۷ رأس گوزن هم در این منطقه قرار دارد.
همچنین وجود رشته کوه دنا با ارتفاع چهارهزار و ۴۴۸ متر و ۴۴ قله با ارتفاع بالای چهارهزار متر نیز سیسخت را به شهر کوهنوردان و صخره نوردان بدل کرده بهطوریکه در طول سال هزاران کوهنورد ایرانی و خارجی به دنا صعود میکنند.
کهگیلویه و بویراحمد از دیرباز به سرزمین چهارفصل ایران شهرت یافته است
«قاش مستان»، «بیژن دو و سه»،«قزلقله»، «برجآسمانی»،«حوض دال» و … قلههایی هستند که دل آسمان را شکافته و دست زمین را به خورشید رساندهاند.