ترببن شب یلدا میوه های چله در سفره ، تزیین آجیل شب یلدا به همراه انواع مدل تزیینات عروستزیین هندوانه شب یلدا عروس و آموزش انواع مدل تزیین سفره شب یلدا با انار و ژله
تزیین شب یلدا با چیدن میوه ها
بهترین و جدید ترین تزیین میوه شب یلدا عروس ، جدیدترین مدل های میوه آرایی و تزیین برای یلدا . برای یلدا چگونه میوه آرایی میکنید؟ بهترین روش های تزیین میوه در شب چله یا یلدا عروس
تزیین میوه شب یلدا عروس زیبا و ساده
مشاهده تمام عکس های تزیین میوه
آموزش روش برش و میوه آرایی و درست کردن گل با سیب
میوه آرایی و نحوه چیدن سبد پر از میوه برای یلدا
میوه ها را چطور تزیین کنیم؟
تزیین آجیل شب یلدا و روش چیدمان پسته فندوق
آموزش تزیین انواع مدل آجیل شب یلدا ، ایده متفاوت برای طرز تزئین اجیل شب یلدای زیبا ، تزیینات آجیل شب یلدا برای چیدن سفره نو عروس و تصاویر زیباترین تزیین آجیل برا کودک و طریقه چیدن در ظرف . برای مشاهده عکس ها با ما همراه باشید
مشاهده تمام عکس های تزیین آجیل یلدا
استفاده از آبنبات میوه ها ، برگه قیسی ، نخود و کشمش هم میتواند به طرح آجیل شما زیبایی بیشتری بدهد
عکس تزیین آجیل چله
تصاویر تزییئن آجیل به مناسبت طولانی ترین شب سال
چیدن پسته تخمه فندق و بادام در سبد و ظرف به همراه طریقه تزیین آجیل
تزیین شب یلدا هندوانه برای سفره چله
تزیین هندوانه شب چله با استفاده از چاقو چگونه است؟ عکس هندوانه تزیین شده برای شب یلدا عروس . زدن طرح های زیبا گل روی پوست هندوانه شب چله با استفاده از این روش ها پر کردن هندوانه برای تزیین آن
مشاهده تمام عکس های تزیین هندوانه شب یلدا
تزیین هندوانه شب چله با استفاده از طرح لاک پشت و شیوه برش روی پوست هندوانه با چاقو مخصوص
زدن طرح گل روی پوست هندوانه و پر کردن آن با قالب توپ خود هندوانه
عکس پر کردن هندوانه با قالب توپی هندوانه و گل
پر کردن هندوانه با میوه و تزیینات روی پوست آن
تزیینات هندوانه شب یلدا به شکل صورت با طرح گل
تزیین شب یلدا انار عروس
با عکس تزیین انار مخصوص یلدا به روش ساده و آسان سفره یلدایی خود را تزئین نمایید. تصاویر تزیین انار شب یلدا ویژه کودک مدرسه ای و همچنین انواع مدل های تزئینات انار چله برای عروس نیز تهیه دیده ایم که میتوانید در زیر آنها را مشاهده نمایید .
مشاهده تمام عکس های تزیین انار شب یلدا
تزیین انار داخل سبد
تزیین انار داخل لیوان به همراه خیار و موز
طرح روی پوست انار
تزیین انار شب یلدا داخل پوست انار
تزیین انار شب یلدا داخل سلفون
تزیین شب چله با ژله هندوانه
عکس انواع ژله شب یلدا هندوانه زیبا و تصاویر ژله شب یلدایی برای طولانی ترین شب سال و زیباترین عکس های انواع مدل ژله شب یلدا با هندوانه و با هندوانه ژله شب یلدا درست کنید و لذت ببرید
مشاهده تمام عکس های تزیین ژله هندوانه شب یلدا
ژله شب یلدا هندوانه
ژله به شکل هندوانه برای شب یلدا
ژله هندوانه مخصوص شب یلدا
تزیین شب چله با ژله انار
عکس انواع مدل ژله شب یلدا انار و چطور ژله شب یلدا با انار مخصوص درست کنیم؟ جدیدترین مدل ژله انار شب یلدا که میتوانید درست کنید . آموزش بهترین روش درست کردن ژله اناری شب یلدا زیبا با عکس
مشاهده تمام عکس های تزیین ژله انار شب یلدا
عکس درست کردن ژله مخصوص یلدا انار
ژله برای تزیین شب چله انار در لیوان گلاسه اوریب
تزیین شب یلدا ژله انار به شکل گل با قالب مخصوص
تزیین شب یلدا ژله انار بصورت قلب صورتی و قرمز
تزیین سفره شب چله عروس
عکس زیباترین مدل تزیین شب یلدا برای عروس و شب چله عروس و تصاویر بهترین مدل های شیک از شب یلدای عروس و تزیین و چیدمان آن برای مشاهده عکس ها و توضیحات با ما همراه باشید
مشاهده تمام عکس های تزیین شب یلدا عروس
عکس های تزیین سفره تازه عروس برای شب یلدا
عکس تزیین میوه برای سفره عروس
تزیین میوه های سفره عروس
عکس زیباترین مدل تزیین میز ششب یلدای عروس
نحوه چیدن انواع میوه ها برای تزیین شب یلدا
تزیین آجیل شب یلدا عروس
کمی در مورد شب یلدا
شب یلدا و جشن هایی که در این شب برگزار می شود، یک سنت باستانی است از زمانهای گذشته تا به امروز در میان ایرانیان مرسوم بوده است.
این شب به زمان بین غروب آفتاب از 30 آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دی (نخستین روز زمستان) اطلاق می شود. ایرانیان و بسیاری از دیگر اقوام شب یلدا را جشن می گیرند. این شب در نیم کره شمالی با انقلاب زمستانی مصادف است و به همین دلیل از آن زمان به بعد طول روز بیش تر و طول شب کوتاه تر می شود.
یلدا و جشنهایی که در این شب برگزار میشود، یک سنت باستانی است. مردم روزگاران دور و گذشته، که کشاورزی، بنیان زندگی آنان را تشکیل میداد و در طول سال با سپری شدن فصلها و تضادهای طبیعی خوی داشتند، بر اثر تجربه و گذشت زمان توانستند کارها و فعالیتهای خود را با گردش خورشید و تغییر فصول و بلندی و کوتاهی روز و شب و جهت و حرکت و قرار ستارگان تنظیم کنند.
آنان ملاحظه میکردند که در بعضی ایام و فصول روزها بسیار بلند میشود و در نتیجه در آن روزها، از روشنی و نور خورشید بیشتر میتوانستند استفاده کنند. این اعتقاد پدید آمد که نور و روشنایی و تابش خورشید نماد نیک و موافق بوده و با تاریکی و ظلمت شب در نبرد و کشمکشاند.
مردم دوران باستان و از جمله اقوام آریایی، از هند و ایرانی – هند و اروپایی، دریافتند که کوتاهترین روزها، آخرین روز پاییز و شب اول زمستان است و بلافاصله پس از آن روزها به تدریج بلندتر و شبها کوتاهتر میشوند، از همین رو آنرا شب زایش خورشید نامیده و آنرا آغاز سال قرار دادند.
بدینسان در دوران کهن فرهنگ اوستایی، سال با فصل سرد شروع میشد و در اوستا، واژه Sareda, Saredha «سَرِدَ» یا «سَرِذَ» که مفهوم «سال» را افاده میکند، خود به معنای «سرد» است و این به معنی بشارت پیروزی اورمزد بر اهریمن و روشنی بر تاریکی است.
در آثارالباقیه ابوریحان بیرونی، ص ۲۵۵، از روز اول دی ماه، با عنوان «خور» نیز یاد شدهاست و در قانون مسعودی نسخه موزه بریتانیا در لندن، «خُره روز» ثبت شده، اگرچه در برخی منابع دیگر «خرم روز» نامیده شده است.
فردوسی به استناد منابع خود، یلدا و خور روز، را به هوشنگ از شاهان پیشدادی ایران (کیانیان که از سیستان پارس برخاسته بودند) نسبت داده و در این زمینه از جمله گفته است:
که ما را ز دین بهی ننگ نیست به گیتی، به از دین هوشنگ نیست
همه راه داد است و آیین مهر نظر کردن اندر شمار سپهر
نام
واژهٔ یلدا ریشهٔ سریانی دارد و به معنای ولادت و تولد است. منظور از تولد، ولادت خورشید (مهر/میترا) است. رومیان آن را ناتالیس آنایکتوس یعنی روز تولد مهر شکست ناپذیر می نامند. ابوریحان بیرونی از این جشن با نام میلاد اکبر نام برده و منظور از آن را میلاد خورشید دانسته است.
تاریخچه جشن
یلدا و جشن هایی که در این شب برگزار می شود، یک سنت باستانی است. مردم روزگاران دور و گذشته، که کشاورزی، بنیان زندگی آنان را تشکیل می داد و در طول سال با سپری شدن فصل ها و تضادهای طبیعی خوی داشتند، بر اثر تجربه و گذشت زمان توانستند کارها و فعالیت های خود را با گردش خورشید و تغییر فصول و بلندی و کوتاهی روز و شب و جهت و حرکت و قرار ستارگان تنظیم کنند.
آنان ملاحظه می کردند که در بعضی ایام و فصول روزها بسیار بلند می شود و در نتیجه در آن روزها، از روشنی و نور خورشید بیشتر می توانستند استفاده کنند. این اعتقاد پدید آمد که نور و روشنایی و تابش خورشید نماد نیک و موافق بوده و با تاریکی و ظلمت شب در نبرد و کشمکش اند. مردم دوران باستان و از جمله اقوام آریایی، از هند و ایرانی – هند و اروپایی، دریافتند که کوتاه ترین روزها، آخرین روز پاییز و شب اول زمستان است و بلافاصله پس از آن روزها به تدریج بلندتر و شب ها کوتاهتر می شوند، از همین رو آنرا شب زایش خورشید نامیده و آنرا آغاز سال قرار دادند. بدین سان در دوران کهن فرهنگ اوستایی، سال با فصل سرد شروع می شد و در اوستا، واژه Sareda, Saredha «سَرِدَ» یا «سَرِذَ» که مفهوم «سال» را افاده می کند، خود به معنای «سرد» است و این به معنی بشارت پیروزی اورمزد بر اهریمن و روشنی بر تاریکی است. در آثارالباقیه ابوریحان بیرونی، ص 255، از روز اول دی ماه، با عنوان خور نیز یاد شده است و در قانون مسعودی نسخه موزه بریتانیا در لندن، «خُره روز» ثبت شده، اگرچه در برخی منابع دیگر «خرم روز» نامیده شده است. در برهان قاطع ذیل واژه «یلدا» چنین آمده است:
یلدا شب اول زمستان و شب آخر پاییز است که اول جَدی و آخر قوس باشد و آن درازترین شب هاست در تمام سال و در آن شب و یا نزدیک به آن شب، آفتاب به برج جدی تحویل می کند و گویند آن شب به غایت شوم و نامبارک می باشد و بعضی گفته اند شب یلدا یازدهم جدی است.
چله بزرگ
چهل روز از موسم زمستان که آغاز آن مطابق اول جَدی و هفتم دی ماه جلالی و بیست و دوم دسامبر فرانسوی و پایانش شانزدهم بهمن ماه جلالی و سی ام ژانویه فرانسوی است.
چله کوچک
بیست روز از فصل زمستان که آغاز آن از هفدهم بهمن ماه جلالی شروع می شود و در پنجم اسفند ماه پایان می یابد. چله زمستان همان چله بزرگ است و گاه در تداول عامه کنایه از سرمای سخت باشد: چله زمستون.
با سلام ممنون بابت مطالب خوب شما تشکر سیستم خلا