بهترین روش شامپو زدن موی سر کدام است؟, آشنایی با انواع روش های شامپو زدن و انتخاب بهترین روش
دکتر محمد جواد ناظمی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با ایسنا با تقسیم کردن شامپوها به سه دسته معمولی، درمانی و ترکیبی از این دو اظهار داشت: تمامی شامپوها دارای یک فرمول ثابت هستند که بر اساس نوع مو، ترکیبات خاصی به آنها اضافه میشود که موهایی با جنس خشک را نرم و موهایی با جنس چرب را معمولی میکنند.
این متخصص پوست افزود: سورفکتانها ترکیب اصلی شامپوها هستند که با تولید کف، یونهای مثبت را جذب و یونهای منفی زائد را دفع میکنند که باعث پاک شدن موها و کم کردن التهاب و خارش پوست سر میشوند. شامپوهایبا غلظت بالایی از سورفکتانها ضمن ایجاد کف زیاد در هنگام شستشو، التهاب و خارش پوست سر و ناراحتیهای پوستی را به دنبال دارند.
وی تصریح کرد: شامپوهای معمولی ضمن شستشو، تمیزی و از بین بردن چربیها باعث نرمی و لطافت و براق شدن موها میشوند که برای شستشوی هر مو و استفاده روزانه مناسب هستند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به عامل شوره سر اظهار داشت: پوست سر محیطی است که از تجمع بسیاری از غدد چربی تشکیل شده است به این منظور شستشوی پوست و موی سر بسیار مهم است. علاوه بر این غدد، قارچهایی هم به طور معمول در سطح پوست سر هستند که در بعضی موارد میتوانند باعث ایجاد التهاب یا همان شوره سر شوند. این قارچها در پوستهای بسیار چرب حالت اگزمایی به وجود میآورند که باعث ناراحتیهای پوستی میشود.
وی اظهار داشت: شامپوهای درمانی برای مهار قارچهای سر و کاهش شوره پوست سر به کاربرده میشوند. این شامپوها زیر نظر پزشک و تا زمان رویت علائم التهاب قابل استفاده هستند و در طول مدت درمان، بهتر است بیمار برای جلوگیری از مقاومت قارچها، شامپوی مورد استفاده خود را هرچند ماه یکبارعوض کند.
دکتر ناظمی در خصوص شامپوهای حاوی ترکیبات درمانی و آرایشی گفت: در شامپوهای ترکیبی علاوه بر سورفکتانها، ترکیباتی برای کنترل ph به انها آضافه میشود که شامپوهای به اصطلاح ۲در۱ یا ۲ در ۳ یعنی شامپوهایی حاوی مواد حجم دهنده، ویتامینه و نرم کننده جزء این دسته از شامپوها هستند.
این متخصص پوست و مو در خصوص یک باور غلط در هنگام شستشوی موها گفت: در یک بار استحمام کردن در هر دو یا چند بار شستشوی موها فقط باید از یک شامپو استفاده کرد. استفاده از شامپوهای متعدد در هر بار استحمام کردن با عث چسبندگی موها و تداخل مواد شامپوها میشود.
دکتر ناظمی در مورد استفاده بیش از حد از شامپوهای نرم کننده گفت: این دسته از شامپوها قابلیت پاک کنندگی بالایی ندارند وتا حدی باعث کدر شدن رنگ موها میشوند. استفاده روزانه از نرم کنندهها توصیه نمیشود، چرا که باید به ساختمان مو فرصت داد که مواد این شامپو را جذب کند. نرم کنندهها به سطح مو میچسبند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: جنس مو، محیط کار و محل زندگی را که در میزان چربی پوست سر تاثیر دارند از نکات مورد توجه در شستشو دانست و گفت: آب با دمای ولرم بهترین آب برای شستشو است و تعداد دفعات شستن موها بستگی به چربی مو و محل زندگی افراد دارد.
این متخصص پوست و مو در خصوص استفاده از شامپوهایی با عصاره گیاهی گفت: عصارههای گیاهی بهتر است خالص و به تنهایی استفاده نشود، حتی در مورد کتیرا که یک نرم کننده طبیعی است استفاده بیش از حد توصیه نمیشود. عصارههای گیاهی هنگامی که فرموله میشوند و به صورت شامپو مصرف میشوند دارای عملکرد بهتری هستند.
دکتر ناظمی در پایان خاطرنشان کرد: شستشو باید به طور منظم صورت گیرد و در هنگام استحمام خشونت و شستشوی بیش از حد باعث کنده شدن و ریزش موها میشود. همچنین استفاده کردن از شانه به جای برس بهترین وسیله برای مرتب کردن موها هستند.
کاندیشنر چیست ؟
شامپوها اغلب از موادی تشکیل شده اند که پس از آبکشی، بار الکتریکی منفی بر روی مو به جای می گذارند . این امر باعث باز شدن پولکهای سطح خارجی مو موسوم به کوتیکول(Cuticle) می گردد. با باز شدن پولکهای کوتیکول، رطوبت مو از دست رفته و مو درخشندگی خود را از دست می دهد. همچنین به علت زبری و ناهمواری، نور را خوب منعکس نمی کند، بنابراین موها کدر ومات به نظر می آیند .
کاندیشنر چیست ؟
کاندیشنر فراورده ای است که عموما در ساختار ملکولی آن بار مثبت وجود دارد. خنثی شدن بار الکتریکی منفی مو توسط کاندیشنر، باعث تسطیح پولکهای کوتیکول مو و صاف شدن آنها و در نتیجه حالت پذیری، درخشش و سهولت شانه زدن در حالت خشک و مرطوب می شود.
برگرفته شده از مجله آسیا